‘VZW Aangenaam Winkelen’ Beveren ook gekend of alias onder de naam ‘Winkeldorp Beveren’ doet zijn best om jouw privacy te respecteren in relatie tot jouw gebruik van deze website.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. vzw Aangenaam Winkelen Beveren houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook gekend als GDPR, Verordening EU 2016/679).

REGISTRATIE VAN PERSOONSGEGEVENS

Op deze website worden op verschillende manieren persoonsgegevens verzameld:
– Wanneer je gebruikt maakt van onze e-formulieren voor het inschrijven voor activiteiten of meer informatie.
– Wanneer je hebt aangegeven dat jouw persoonsgegevens kenbaar mogen gemaakt worden op deze website. (Wanneer je meedoet aan één van onze wedstrijden, fotoreportages,)

De persoonsgegevens die je als bezoeker bij de registratie ingeeft, worden opgenomen in het klantenbestand van:
VZW Aangenaam Winkelen Beveren
Stationsstraat 2
9120 Beveren

GEBRUIK VAN GEGEVENS VOOR INTERNE DOELEINDEN

Je persoonsgegevens worden door vzw Aangenaam Winkelen Beveren alias Winkeldorp Beveren verwerkt ten behoeve één of meerdere van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

  • Het voeren van boekhoudkundige administratie (Wettelijke verplichting) bij aankoop van geschenkbonnen
  • Commercieel beheer (Gerechtvaardigd belang)
  • Leveren van diensten en producten (Uitvoering overeenkomst)
  • Promotie, PR en communicatie waaronder:
    • E-mail communicatie (Toestemming)
    • E-mail communicatie met commerciële relaties (Gerechtvaardigd Belang)
  • Het beheren van social media / websites d.m.v.:
    • het publiceren van sfeerfoto’s (Gerechtvaardigd belang)
  • Verwerken van personeelsgegevens (Wettelijke verplichting)

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WE ?

Wij kunnen de volgende persoonsgegevens van je vragen, opslaan, verzamelen en verwerken voor de volgende doelstellingen :

  • Identificatiegegevens : naam, voornaam, geboortedatum
  • Contactgegevens : telefoonnummer, e-mailadres, adres
  • Rijksregisternummer (alleen van toepassing op personeel)
  • Persoonlijke kenmerken : geslacht, geboorteplaats, nationaliteit (alleen van toepassing op personeel)
  • Financiële bijzonderheden (o.a. betalingen, rekeningnummer, …)
  • Opleiding en vorming (alleen van toepassing op personeel)
  • Beeldmateriaal (foto’s, video’s, opnames, …)

We verzamelen enkel persoonsgegevens die je zelf aan ons meedeelt op verschillende manieren (o.a. inschrijvingsformulieren, invul- en contactformulieren op onze website, persoonlijk/telefonisch/e-mail contact, …). Wij verzamelen geen persoonsgegevens via derden, met uitzondering van de informatie ontvangen van de verbonden vennootschappen en/of leveranciers van producten en diensten in het kader van het uitvoeren van onze opdracht.

Er wordt geen enkele categorie van personen onderworpen aan eender welke vorm van geautomatiseerde besluitvorming of profilering.

vzw Aangenaam Winkelen Beveren alias Winkeldorp Beveren gebruikt Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze websites gebruiken. Google heeft geen toestemming de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten en de IP-adressen worden geanonimiseerd. Lees hierover de privacy-verklaring van google op https://policies.google.com/privacy?hl=nl

VERSTREKKING VAN GEGEVENS AAN DERDEN-VERWERKERS

De gegevens die je aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.
Zo maken wij gebruik van een derde partij (verwerker) voor:

  • het opslaan en verwerken van gegevens in de Cloud (via een Cloud Service Provider)
  • het verzorgen van de internet omgeving (webhosting, mailhosting);
  • het verzorgen van de (financiële) administratie en sociaal secretariaat
  • het verzekeren van ons personeel en BA
  • Het voeren van marketing activiteiten

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere verwerkers (externe dienstverleners) dan diegene waarmee we een verwerkersovereenkomst hebben afgesloten of waarvan dezelfde bepalingen zijn overgenomen in de contractvoorwaarden.

Met deze beide partijen maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van je persoonsgegevens te waarborgen.

VERSTREKKING VAN GEGEVENS AAN DERDEN-ONTVANGERS

Wij delen persoonsgegevens met de volgende externe partijen:
Verbonden organisaties
Subsidiërende overheden
Partners waarmee we in samenwerking activiteiten organiseren

Met deze partijen (derden-ontvangers) maken wij uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van je persoonsgegevens te waarborgen en ervoor te zorgen dat je gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Verder zullen wij de verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven tenzij dit wettelijk verplicht en/of toegestaan is, zoals bv. in het kader van een politioneel of gerechtelijk onderzoek.

Op geen enkel moment verkopen of verhuren wij je persoonsgegevens aan derde partijen.

Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien je ons hier toestemming voor geeft. Deze toestemming kan te allen tijde ingetrokken worden, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan.

Je persoonsgegevens zullen nooit opgeslagen worden op een locatie buiten de Europese Economische Ruimte of doorgegeven worden aan landen buiten de Europese Economische Ruimte, tenzij ze voldoen aan de verplichtingen van de GDPR en als veilig land worden aanzien of het EU/US Privacy Shield Framework hebben onderschreven.

MINDERJARIGEN

Wij verwerken alleen persoonsgegevens van personen jonger dan 18 jaar indien daarvoor toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger. Hierbij kunnen volgende gegevens van de ouders worden verwerkt identificatiegegevens en privé-contactgegevens (voor ouderlijke toestemming)

BEWAARTERMIJN

Vzw Aangenaam Winkelen Beveren alias Winkeldorp Beveren bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het realiseren van het doel waarvoor deze zijn verstrekt, met inachtname van de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (o.a. op gebied van boekhouding). Bewaartermijnen kunnen evenwel per doel verschillen.

Vzw Aangenaam Winkelen Beveren verbindt zich ertoe de gegevens niet langer bij te houden dan noodzakelijk of maximaal 5 jaar na laatste gebruik.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Vzw Aangenaam Winkelen Beveren alias Winkeldorp Beveren verbindt zich ertoe de best mogelijke veiligheidsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat misbruik zou worden gemaakt door derden van de door jou bekend gemaakte persoonlijke gegevens of dat deze voor andere doeleinden zouden worden gebruikt.

Volgende passende technische en organisatorische maatregelen zijn genomen om persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking.

  • Alle personen die namens vzw Aangenaam Winkelen Beveren van je gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken systematisch back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren op geregelde tijdstippen onze maatregelen, en stellen bij indien nodig;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.
  • Aan deze medewerkers wordt toegang verleend tot je gegevens voor zover ze die informatie nodig hebben om hun taken naar behoren uit te voeren.

Veiligheidspolicy van de websitebouwer
De huidige websitebouwer van de Winkeldorp Beveren hanteert volgende veiligheidspolicy:

  • Laptops van medewerkers moeten beschermd zijn met een degelijk paswoord
  • Op elke laptop moet een virusscanner geïnstalleerd zijn en up to date gehouden worden;
  • Ook elke smartphone die gebruikt wordt voor werkdoeleinden moet beveiligd zijn met een toegangscode;
  • Datalekken moeten onmiddellijk gemeld worden aan niels@yondr.agency;

HOSTING

Websites die niet in productie staan, zijn afgeschermd (test omgeving, staging omgeving,… )

INZAGE, CORRECTIE EN JE RECHTEN OMTRENT GEGEVENS

Als gebruiker of abonnee kan je toegang krijgen tot je geregistreerde persoonsgegevens en je hebt het recht op verbetering van onjuiste gegevens.

Je hebt recht van inzage en kopie van de persoonsgegevens die op jou betrekking hebben.
Je hebt recht op verbetering en aanvulling wanneer je gegevens onjuist of onvolledig zijn.
Je hebt het recht op het gegevenswissing (verwijdering) van de persoonsgegevens die we van jou ontvangen hebben, en die niet langer strikt noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor ze werden verwerkt. Wij behouden ons wel het recht voor te bepalen of je verzoek gerechtvaardigd is.
Je hebt het recht op beperking van gegevensverwerking: indien je bezwaar hebt tegen de verwerking van bepaalde gegevens, kan je vragen om deze verwerking te stoppen.
Tevens kun je bezwaar (verzet) maken tegen de manier waarop bepaalde persoonsgegevens van je verwerkt worden. Zo heb je het recht je te verzetten tegen het gebruik van je persoonsgegevens voor direct marketing-doeleinden (via uitschrijfmogelijkheden in e-mails).
Ook heb je het recht om de door jou verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jezelf of in opdracht van jou direct aan een andere partij.

Via het adres bovenaan deze privacyverklaring kan je ons contacteren om je rechten uit te oefenen, vergezeld van een motivatie voor je vraag.

Wij kunnen je vragen om je te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

CONNECTIEGEGEVENS

We registreren gegevens over de verbinding die je maakt met onze website en over de software die je daarvoor gebruikt. Deze informatie omvat o.a. het IP-adres, het tijdstip waarop je de website bezoekt, het type browser dat je gebruikt en de pagina’s die je op onze websites bezoekt. Deze gegevens worden gebruikt om anonieme statistieken op te maken en om aan de hand van analyses van surfgedrag de kwaliteit van onze website en van onze dienstverlening te verbeteren.

GEGEVENS DIE GEREGISTREERD WORDEN BIJ GEBRUIK VAN EEN WEBFORMULIER

Wanneer je op de website gebruik maakt van een webformulier, worden naast de gevraagde gegevens ook het tijdstip van gebruik van het webformulier en je IP-adres tijdelijk bijgehouden. Deze gegevens worden op geen enkele manier gebruikt en worden na het administratieve nut verwijderd.

KLACHTEN

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van je persoonsgegevens of over de uitoefening van je rechten dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen op het mailadres centrummanager@winkeldorp.be

Je hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA):
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
Commission@privacycommission.be

OPMERKINGEN

Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, kan je steeds een mail sturen naar centrummanager@winkeldorp.be

WIJZIGINGEN AAN ONZE PRIVACYVERKLARING

vzw Aangenaam Winkelen Beveren alias Winkeldorp Beveren kan van tijd tot tijd deze privacyverklaring steeds aanpassen. De laatste wijziging gebeurde op 30/05/2018

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT

REGLEMENT HANDELAARS

  • Elke handelaar die deelneemt aan de actie gaat akkoord met de voorwaarden op website wedstrijden.winkeldorp.be

REGLEMENT TREKKING

  • Geen 2 winnaars op éénzelfde e-mailadres
  • alle gegevens die ingevuld dienen te worden moeten volledig en correct ingevuld zijn
  • Onvolledige registraties zijn niet geldig
  • Registraties van voorgaande jaren zijn ook niet geldig
  • Indien een naam van een winkelier getrokken wordt zal hem gevraagd worden om een andere naam door te geven.

WINNAARSREGLEMENT

  • Elke winnaar moet zijn bevestiging mail afgeprint meebrengen
  • Indien er een volmacht is voor een andere persoon dient deze persoon op de afprint zijn naam, adres, handtekening en identiteitskaartnummer te vermelden
  • Elke bevestigingsmail zal gecontroleerd worden met de databank om fraude te voorkomen.
Leden Privacy Beleid