Winkeldorp in de krant

  • - HLN, 14 maart 2019.

   Winkeldorp Beveren viert 40ste editie van Shopping Weekend

   Op het lenteweer is nog het even wachten, maar de handelaars van het Winkeldorp Beveren pakken dit weekend toch al uit met het Lente Shopping Weekend. Bezoekers krijgen onder meer gratis styling advies en een bon voor een slice pizza.

   Bekijk
  • - HLN, 08 maart 2019

   Winnende koppels van Valentijnswedstrijd worden in de watten gelegd

   In Hotel Beveren vond de prijsuitreiking plaats van de voorbije Valentijnsactie van Winkeldorp Beveren. Naar jaarlijkse gewoonte konden de klanten in de deelnemende winkels een formulier invullen en kans maken op verschillende mooie prijzen.

   Bekijk
  • - HLN, 10 februari 2019

   Pizza Hut vestigt zich langs N70 in Winkeldorp Beveren

   De bekende keten Pizza Hut heeft van het college een vergunning gekregen om een nieuwe vestiging te openen langs de Oude Zandstraat (N70) in Winkeldorp Beveren. Het gaat om het voormalige pand van de kledingzaak Pjure.

   Bekijk
  • - HLN, 04 februari 2019

   Vrijwilligers ijspiste en straattheaterfestival Winkeldorp Beveren in de bloemetjes

   Het gemeentebestuur heeft de meer dan dertig vrijwilligers van de Beverse ijspiste en het Internationaal Straattheaterfestival in Winkeldorp Beveren in de bloemetjes gezet.

   Bekijk
  • - HLN, 28 januari 2019.

   Winkeldorp Beveren verdeelt 20.800 euro aan prijzengeld

   De handelaars van Winkeldorp Beveren hebben de laureaten gehuldigd van de voorbije eindejaarsactie. In totaal werd er voor 20.800 euro aan prijzengeld verdeeld.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 28 januari 2019

   Eindejaarsactie Winkeldorp Beveren afgerond

   De eindejaarsactie is afgerond in Winkeldorp Beveren. De gerechtsdeurwaarder heeft dit jaar 320 winnaars getrokken en deze winnaars werden allen persoonlijk uitgenodigd op een receptie in de voormalige garage Houttequiet.

   Bekijk
  • - HLN, 07 januari 2019

   Inwoners klinken in gezelschap van ijskoningin

   Op de Beverse Grote Markt in het Winkeldorp werden zondagavond naar jaarlijkse traditie nieuwjaarswensen uitgewisseld. De gemeente trakteerde hierbij inwoners op een hapje en een drankje. Dit keer werd alles geanimeerd met een vleugje straattheater.

   Bekijk
  • - HLN, 07 januari 2019

   Ijspiste klokt af op 18.753 bezoekers

   De ijspiste op de Beverse Grote Markt in het Winkeldorp heeft zondagavond na drie weken de deuren gesloten. Er werd afgeklokt op 18.753 bezoekers. “Dat zijn er een duizendtal meer dan vorig jaar toen we 17.712 bezoekers telden”, zegt coördinator Erik Apers.

   Bekijk
  • - HLN, 04 januari 2019

   Gemeente trakteert inwoners op nieuwjaarsdrink

   Op de eerste zondag van het jaar organiseert gemeente Beveren naar jaarlijkse traditie de nieuwjaarsdrink voor de bevolking in het Winkeldorp, dit jaar op zondag 6 januari van 16 tot 18 uur.

   Bekijk
  • - HLN, 28 december 2018

   Anouk (8) is 275.000ste schaatser van ijspiste !

   Anouk Van Overmeiren (8) uit Kieldrecht die vandaag voor de eerste keer deze kerstvakantie naar de ijspiste in Winkeldorp Beveren afzakte, is in de bloemetjes gezet. Ze is de 275.000ste schaatser sinds de start 17 jaar geleden. “Ik was al een keer met school komen schaatsen dit jaar en wou deze vakantie nog eens terugkomen”, vertelt ze. Terwijl mama het gladde ijs inruilde voor de warme chalet Den Uitschuiver, kon Anouk alvast haar nieuw paar schaatsen eens uitproberen

   Bekijk
  • - HLN, 20 december 2018

   Overdekte kerstmarkt krijgt ook buitengedeelte

   Op het marktplein van Beveren is er vanaf vrijdag voor de tweede maal een overdekte kerstmarkt. Nieuw dit jaar is dat er ook een sfeervol buitengedeelte is voor de ingang van de tent. Organisator Impress Event belooft ook heel wat animatie.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 13 december 2018

   Vanaf volgende week kan er opnieuw geschaatst worden op de Grote Markt in Winkeldorp Beveren

   De grootste ijspiste van het Waasland is vanaf zaterdag open. Naast de grote piste wordt er opnieuw in een kinderpiste voorzien. De gemeente verwacht meer dan 16.000 bezoekers.

   Bekijk
  • - HLN, 12 december 2018

   Leerlingen KA pimpen leegstaande winkel in Winkeldorp Beveren

   De leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer-Etaleren van het KA Beveren hebben een leegstaand pand op de hoek van de Vrasenestraat en Donkvijverstraat gepimpt. “De vraag kwam van de centrummanager van Winkeldorp Beveren”, zegt leerkracht Katrien De Munck.

   Bekijk
  • - HLN, 13 december 2018

   Drie weken schaatspret onder de kerktoren: “Eindejaarscadeau aan onze inwoners”

   Grote Markt wordt opnieuw omgetoverd tot feeëriek winterdorp ! Van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari wordt de Grote Markt in Beveren opnieuw omgetoverd tot een feeëriek winterdorp, met de ijspiste als centrale ontmoetingsplaats. Ook dit jaar houdt het gemeentebestuur de toegangsprijs bewust laag: “We beschouwen de ijspiste een beetje als een eindejaarscadeau voor onze inwoners”, zeg schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen.

   Bekijk
  • - De Zondag, 2 december 2018

   Val in de prijzen tijdens grootse eindejaarsactie Winkeldorp Beveren

   Shoppen en geld verdienen? Het kan weer vanaf dit weekend in het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen. De handelaars van Beveren Centrum slaan weer de handen in elkaar voor hun spectaculaire eindejaarsactie.

   Bekijk
  • - HLN, 30 november 2018

   Sint ontvangt kinderen in eigen ‘huis’ in Warande

   Op zaterdag 1 december ontvangt Warande hoog bezoek want de Sint komt langs. Om 13 uur komt Sinterklaas aan in Beveren aan het gemeentehuis en daarna trekt hij samen met de pieten door de straten naar het Sinterklaashuis (in het pand tussen Proximus en Veritas) waar hij rond 14 uur zal aankomen

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 11 november 2018

   Sint-Maarten weekend lang gevierd met muziek en stoet

   Met een langgerekt feest wordt dit weekend, naar aloude gewoonte, Sint-Maarten gevierd in Beveren. Gisteravond startten de festiviteiten al met de Sint-Maartentocht. Vandaag, zaterdag, is er het kampvuurfestival, morgen gevolgd door de Sint-Maartenstoet en de massagriel.

   Bekijk
  • - HLN, 11 november 2018

   Vuur- en lichtspektakel op sfeervolle Sint-Maartentocht

   Op de vooravond van het traditionele Sint-Maartenfeest vond voor de vierde keer de Sint-Maartentocht plaats in en rond het kasteel Hof Ter Saksen. De bezoekers werden vrijdagavond ondergedompeld in een feeërieke sfeer met een betoverend lichtspektakel, spectaculaire vuuracts, spannende vertellingen, muziek en andere randanimatie. Er werden ook twee gegidste wandelingen door het parkbos georganiseerd. Langs het hele parcours werden bomen met gekleurde spots magisch verlicht. Beide wandelingen werden zeer druk bijgewoond. Honderden mensen stapten de tocht mee. Op het grasplein voor de orangerie stonden eet- en drankstands opgesteld. Jaar na jaar groeit het evenement. De Sint-Maartenstocht kwam er in opvolging van het Halloweenspektakel in het parkdomein. De pompoenen werden echter gebannen en vervangen door erfgoed en tradities van eigen bodem.

   Bekijk
  • - HLN, 11 november 2018

   Sint-Maarten laat kinderen naar snoep graaien

   Ondanks het slechte weer hebben een massa kinderen zondagmiddag Sint-Maarten feestelijk verwelkomd in Beveren. Het was de 67ste keer dat de heilige man zijn rondgang deed in de Sint-Martinusparochie. Onderweg werden honderden kilo’s snoepgoed uitgegooid. Het Koninklijk Sint-Maartenscomité trok van traditiegetrouw van wijk tot wijk met voorop Sint-Maarten op zijn witte schimmel. Zowel in de Sint-Martinusschool, de Lindenlaanschool als de Centrumschool was er een griel op de speelplaats. De apotheose was net als vorige jaren de massagriel op de Grote Markt. Daar mocht de kindervriend samen met het comité en enkele notabelen vanop de pui van het gemeentehuis snoep gooien in de massa.

   Bekijk
  • - HLN, 09 november 2018

   Beveren viert Sintemaarten

   De figuur van Sint-Martinus of Sint-Maarten spreekt nog steeds tot de verbeelding. De man die zijn mantel deelde, brengt de immer actuele boodschap van solidariteit. En ook dit jaar vieren ze dit in Beveren drie dagen lang.

   Bekijk
  • - HLN, 02 november 2018

   Eerste stoffenmarkt trekt massa volk: “Zelf kleding maken, is trendy”

   De Grote Markt in Beveren werd vrijdag omgetoverd tot het walhalla voor de hobbynaaisters. Voor de eerste keer vindt er namelijk een stoffenmarkt plaats. De hele dag door was de opkomst bijzonder groot. “We merken overal een groeiende interesse”, zegt organisator Rick Groeneveld. “Zelf kleding maken, is trendy. Vrouwen willen uniek zijn in wat ze dragen.”

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 31 oktober 2018

   Grote Markt wordt gigantisch naaiatelier

   Vrijdagmiddag wordt de Grote Markt in stof gehuld voor een grootse stoffenmarkt. Vijfentwintig verschillende exposanten komen op de Grote Markt hu nieuwste wintercollectie tonen, verdeeld over negentig kramen. Een waar paradijs voor de hobby-naai(st)er.

   Bekijk
  • - HLN, 26 oktober 2018

   Studenten Sint-Maarten openen conceptstore in Warande

   Leerlingen van de Sint-Maarten Bovenschool hebben voor het derde jaar op rij een conceptstore ingericht in Warande Shopping. Het pand is opgesplitst in een klaslokaal en maar liefst vier winkels.

   Bekijk
  • - HLN, 23 oktober 2018

   Het spookt in Warande Shopping

   De etalages van een winkelpand in Warande Shopping zijn momenteel volledig afgedekt met zwarte plastic. Er zijn echter geen grote verbouwingswerken aan de gang. Het gaat om een heus spookhuis dat ter gelegenheid van Halloween de deuren zal openen.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 1 oktober 2018

   “Vallen is niet erg, blijven liggen wel”, staat te lezen op vitrine van apotheker. Nu is duidelijk waarom

   In zowat het hele Waasland kun je dezer dagen fijne woordspelingen en deugddoende boodschappen ontdekken op ramen en vitrines. De actie past in de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Bedoeling: een glimlach toveren op de gezichten van passanten.

   Bekijk
  • - HLN, 1 oktober 2018

   Spreuken op vitrines fleuren straatbeeld op

   Het is eens wat anders dan verkiezingsslogans. In zeven gemeenten in het Waasland doken maandag spreuken op aan ramen van openbare gebouwen en op etalages van handelaars. Het gaat om ludieke woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. En dit naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

   Bekijk
  • - De Zondag, 23 september 2018

   39e Herfst Shoppingweekend

   De herfsteditie van het Shoppingweekend zorgt ook vandaag zondag 23 september voor animo in het centrum van Beveren.

   Bekijk
  • - HLN, 20 september 2018

   Influencers kiezen modellen voor modeshow

   De handelaars uit Beveren hebben het Herfstshoppingweekend in een volledig nieuw kleedje gestoken. Geen rode loper meer doorheen het winkelcentrum waarop amateurmodellen de nieuwste collectie showen, maar wel een professionele modeshow op de Grote Markt die gepresenteerd zal worden door de bekende fashionista Eline De Munck, geboren en getogen in Beveren.

   Bekijk
  • - HLN, 17 september 2018

   Winnaars ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ met fiets naar huis

   De gemeente Beveren houdt vast aan de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Vorig jaar werd de nationale actie hervormd en kwam de focus meer op duurzaamheid te liggen. “Maar we merkten bij de Beverse handelaars maar weinig enthousiasme voor deze nieuwe formule”, zegt schepen van lokale economie Filip Kegels (N-VA)

   Bekijk
  • - HLN, 27 augustus 2018

   “Zelfs regen deert ons publiek niet!”

   Ondanks enkele fikse regenbuien in het slotweekend kunnen de organisatoren van de Beverse Feesten tevreden terugblikken. In de tent op de Grote Markt waren donderwolken niet echt een probleem, waar dat voor Beveren Festivalt in openlucht natuurlijk een ander verhaal was. Maar met dank aan een massa uitgedeelde regenponcho’s bleven de bezoekers ook daar dapper feesten.

   Bekijk
Leden Privacy Beleid