Winkeldorp in de krant

  • - HLN, 01 juli 2019

   Captain Cork wint jaar gratis winkelpand in Warande

   Ina De Quint (34) uit Berendrecht is de laureaat geworden van de derde editie van de wedstrijd ‘Win je winkel’. Met haar concept ‘Captain Cork’ gaat ze allerlei handgemaakte lifestyle producten verkopen die vervaardigd zijn uit het ecologisch natuurproduct kurk, een duurzaam alternatief bieden voor leder.

   Bekijk
  • - HLN, 27 juni 2019

   Winkeldorp Beveren wordt drie dagen omgetoverd tot Kinderdorp tijdens Tropische Start

   In Beveren kunnen kinderen de vakantie meteen inzetten met een groot feest, want Winkeldorp Beveren zal drie dagen lang de Grote Markt en de winkelstraten omtoveren tot één grote speelplaats. De ouders kunnen dan meteen zorgeloos gaan shoppen aan braderieprijzen.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 29 juni 2019

   Kinderen baas tijdens Tropische Start van Winkeldorp Beveren

   Het schooljaar zit erop, het zomerseizoen in Winkeldorp Beveren kan starten. Veel jongeren trekken naar zomerfestivals, maar de kleinere kinderen hebben dan volgens Wim Van Gerwen van Winkeldorp Beveren geen uitlaatklep. “En daarom focussen we onze Tropische Start van Winkeldorp Beveren volledig op de kids”, aldus Van Gerwen.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 18 juni 2019

   Nog drie finalisten in de running om een jaar lang een winkel te winnen

   Nog drie finalisten zijn in de running voor de derde editie van ‘Win je winkel’. De drie kandidaten stelden afgelopen weekend hun concepten voor in de Warande. Eén van hen zal daar een jaar lang gratis een pand mogen huren.

   Bekijk
  • - HLN, 18 juni 2019

   Café Tipiek krijgt derde leven als Bar3

   Het bekende café Tipiek krijgt een derde leven en heeft de deuren heropend als Bar3. De vorige eigenaars hadden vorig jaar het pand volledig verbouwd en omgedoopt tot Hangar 9120, maar die zaak was geen lang leven beschoren. Mandy Carvers gooit het echter over een andere boeg “Ik mik op een breed publiek en open daarom ook in de voormiddag al de deuren”, legt ze uit.

   Bekijk
  • - HLN, 16 juni 2019

   Drie finalisten strijden voor jaar gratis winkelpand; yogastudio, handgemaakte kurkproducten of gezonde take away?

   Wie wint de wedstrijd ‘Win je Winkel’ en opent binnenkort een nieuwe zaak in Warande Beveren? Afgelopen weekend mochten de drie finalisten alvast even proefdraaien met een pop-upwinkel. Elien Lecoutere droomt van een eigen yogastudio. Madeline Habers richt zich met ‘Offline’ tot ouders die geen tijd hebben om te koken maar wel iets gezond op tafel willen zetten. Ina De Quint tot slot wil het publiek overtuigen om leder te vervangen door handgemaakte kurk.

   Bekijk
  • - HLN, 12 juni 2019

   Gastronomisch restaurant Rosmarino opent deuren in voormalige Nieuwe Schandpaal: “We gaan voor plaatsje in Gault&Millau”

   In de Kloosterstraat in Beveren heeft het nieuwe gastronomisch restaurant Rosmarino de deuren geopend. De zaak is gevestigd in het historische pand van de voormalige Nieuwe Schandpaal. Chef Pascal Fuchs heeft al heel wat jaren ervaring op de teller en het ontbreekt hem niet aan ambitie. “Net als onze voorganger gaan we voor een vermelding in de gids van Gault&Millau.”

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 05 juni 2019

   Gaanderij De Bever weer open na verwoestende brand

   Gaanderij De Bever werd vorige zomer bijna volledig verwoest door een hevige brand. Na maanden van intensieve heropbouw ging ze nu weer open. “Het plafond werd vervangen, de gaanderij werd opnieuw geschilderd, de koepels vernieuwd, er kwam een nieuwe vloer, camerabewaking en een nieuwe muziekinstallatie”, zegt centrummanager van Winkeldorp Beveren Stefaan Provost. De brand heeft ondernemend Beveren samengebracht, weet schepen van Lokale Economie Filip Kegels (N-VA). “Carrefour Market op Yzerhand heeft bijvoorbeeld 600 euro geschonken als bijdrage voor het openingsfeest, het resultaat van een inzameling van klanten.” (dvk)

   Bekijk
  • - HLN, 03 juni 2019

   Vernieuwde Gaanderij De Bever in Winkeldorp Beveren feestelijk heropend na brand

   De bekende overdekte winkelgaanderij De Bever heeft de deuren feestelijk heropend na de zware brand van afgelopen zomer. Na grondige renovatiewerken is de gaanderij in een nieuw kleedje gestoken. De meeste handelaars keerden ook terug naar hun pand. “We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar de solidariteit was hartverwarmend”, klinkt het unaniem.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 31 mei 2019

   Gezinsbond Beveren en Winkeldorp Beveren maken winnaars eerste gezamenlijke paasactie bekend.

   De paasvakantie is al een tijdje voorbij maar de winnaars van de eerste succesvolle gezamenlijke paaszoektocht van de Gezinsbond en het Winkeldorp waren nog niet bekend.

   Bekijk
  • - HLN, 31 mei 2019

   Gezinsbond en Winkeldorp Beveren maken winnaars eerste gezamenlijke Paasactie bekend

   De paasvakantie is al een tijdje voorbij maar de winnaars van de eerste succesvolle gezamenlijke Paaszoektocht van de Gezinsbond en het Winkeldorp waren nog niet gekend. De wedstrijd bestond erin om diverse vragen op te lossen, die terug te vinden waren in de etalage of de winkel van 32 deelnemende handelaars.

   Bekijk
  • - HLN, 27 mei 2019

   ‘Mooiste Pizza Hut van België’ opent de deuren in historisch pand in Winkeldorp Beveren

   “Dit is de mooiste vestiging van Pizza Hut in het land”. Dit zijn niet de woorden van zaakvoerders Evelien Luypaert en Wendy De Gendt, maar wel van het management van de bekende keten zelf. Het Beverse filiaal in een fraai historisch pand langs de Oude Zandstraat opende maandag de deuren en het was al meteen een stormloop.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 27 mei 2019

   Pizza Hut opent filiaal in gerestaureerd historisch pand in Winkeldorp Beveren

   De bekende pizzaketen Pizza Hut heeft sinds deze week een filiaal in Beveren. Wendy en Evelie nemen de taak op zich om de keet draaiende te houden in het historisch pand langs de Oude Zandstraat (N70) en bieden jobs aan Beverse jeugd.

   Bekijk
  • - HLN, 06 mei 2019

   Weergoden spelen foodtruckfestival parten maar zon zorgt alsnog voor geslaagde afsluiter.

   Het foodtruckfestival Chefs on Wheels had het voorbije weekend te kampen met het slechte weer maar zondag zorgde een zonnige middag toch nog voor een geslaagde afsluiter.

   Bekijk
  • - HLN, 30 april 2019

   Grote Markt wordt drie dagen lang één groot openluchtrestaurant in Winkeldorp Beveren

   Het rondreizende foodtruckfestival Chefs on Wheels strijkt van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei neer in Beveren. De Grote Markt wordt 3 dagen omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes, wereldse gerechten en aangepaste animatie. Op zondag kunnen de liefhebbers van VW Kevers, Porsches en andere oldtimers er ook terecht voor een oldtimertreffen.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 27 april 2019

   Foodtruckers ontmoeten oldtimers in Winkeldorp Beveren

   De Grote Markt van Winkeldorp Beveren wordt van 3 tot en met 5 mei omgetoverd tot een foodtruckfestival.

   Bekijk
  • - HLN, 21 april 2019

   Stoffencircus trekt opnieuw heel wat bezoekers

   De tweede editie van het Stoffencircus heeft heel wat bezoekers naar de Beverse Grote Markt gelokt. Mede dankzij het mooie weer waren er zo’n tweeduizendtal bezoekers. Stoffencircus blikt dan ook tevreden terug.

   Bekijk
  • - HLN, 21 april 2019

   Knuffelen met boerderijdieren in winkeldorp

   In de winkelwandelstraat Warande Shopping stond het voorbije weekend een heuse boerderij opgesteld met tientallen dieren. Terwijl ouders gingen shoppen konden de allerkleinsten knuffelen met een pony, geiten, schapen, kippen, enz.

   Bekijk
  • - HLN, 17 april 2019

   Stoffencircus strijkt opnieuw neer op Grote Markt in Winkeldorp Beveren

   Na het succes van de eerste editie zal zaterdag 20 april het Stoffencircus opnieuw zijn tenten opslaan op de Grote Markt in Beveren. Voor de kleinsten is er een kinderpaasboerderij in de Warande.

   Bekijk
  • - HLN, 19 april 2019

   Daar is ‘Win je Winkel’ weer: jaar lang gratis pand om leegstand te bestrijden

   Er komt een derde editie van de wedstrijd ‘Win je winkel’. Ondanks het debacle van vorig jaar, toen de winnaars op de valreep afhaakten, blijven de organiserende partners in het concept geloven. “Een jaar lang geen huur moeten betalen voor een winkel is het ideale zetje dat sommige starters nodig hebben”, vindt Steven Tindemans, voorzitter van Unizo Beveren.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 19 april 2019

   Derde keer goeie keer voor "Win je Winkel"

   Voor het derde jaar op rij wordt de wedstrijd "Win je Winkel" georganiseerd.

   Bekijk
  • - HLN, 16 april 2019

   Levensloop in Winkeldorp Beveren mikt voor jubileumeditie op 9120 deelnemers, weet jij waarom?

   Levensloop Beveren, de marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker, is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Voor dit jubileum heeft de organisatie een grote uitdaging vooropgesteld: naar analogie met de postcode van Beveren wil men namelijk 9120 deelnemers op de been brengen.

   Bekijk
  • - HLN, 05 april 2019

   Europese marktkramers brengen vakantiegevoel naar Beveren

   Fiesta Europa, het gekende bonte gezelschap van rondtrekkende internationale marktkramers, heeft opnieuw zijn tenten opgeslagen op de Grote Markt van Beveren. Zo’n 30-tal standhouders uit alle hoeken van Europa zal er nog tot zondag de specialiteiten van hun land of regio aan de man brengen.

   Bekijk
  • - HLN, 01 april 2019

   Nieuwe voorzitter handelaarsvereniging wil meer beleving in winkelcentrum: “We moeten zo het verschil maken met e-commerce en retailgiganten”

   Bert De Hertogh (49) heeft de fakkel overgenomen als voorzitter van Winkeldorp Beveren. Het winkelcentrum heeft het niet makkelijk om zich vandaag de dag staande te houden in de strijd om de consument. De handelaarsvereniging wil daarom op korte termijn een nieuw actieplan uitwerken. “Rode draad daarin is ‘beleving’. Daarin kunnen we het verschil maken met e-commerce en retailgiganten als Anwerpen en Sint-Niklaas.”

   Bekijk
  • - HLN, 27 maart 2019

   Zomerbar ‘Thirsty Toucan’ wordt maatje groter

   Na een succesvolle eerste editie vorige zomer komt er dit jaar een vervolg op de zomerbar ‘Thirsty Toucan’ op het kasteeldomein Cortewalle in Beveren. “De ingrediënten blijven hetzelfde maar we zullen wel een extra bar laten aanrukken en ook het aantal zitplaatsen verdubbelen”, kondigt zaakvoerder Tim Van der Valk aan.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 22 maart 2019

   Koop een sporteendje en steun de atleten van de Special Olympics

   Van 29 mei t.e.m. 01 juni geven 3 400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium. De spelen vinden plaats in Beveren en Sint-Niklaas.

   Bekijk
  • - HLN, 22 maart 2019

   Vijfduizend ‘sporteendjes’ om atleten Special Olympics te steunen

   In Beveren is vrijdag de aftrap gegeven van een campagne in de aanloop naar de Special Olympics eind mei. Zo’n 3.400 atleten met een verstandelijke beperking zullen dan het beste van zichzelf geven tijdens de spelen in Beveren en Sint-Niklaas. Om hen te ondersteunen en het evenement te promoten worden ‘sporteendjes’ aan de man gebracht.

   Bekijk
  • - HLN, 14 maart 2019.

   Winkeldorp Beveren viert 40ste editie van Shopping Weekend

   Op het lenteweer is nog het even wachten, maar de handelaars van het Winkeldorp Beveren pakken dit weekend toch al uit met het Lente Shopping Weekend. Bezoekers krijgen onder meer gratis styling advies en een bon voor een slice pizza.

   Bekijk
  • - HLN, 08 maart 2019

   Winnende koppels van Valentijnswedstrijd worden in de watten gelegd

   In Hotel Beveren vond de prijsuitreiking plaats van de voorbije Valentijnsactie van Winkeldorp Beveren. Naar jaarlijkse gewoonte konden de klanten in de deelnemende winkels een formulier invullen en kans maken op verschillende mooie prijzen.

   Bekijk
  • - HLN, 10 februari 2019

   Pizza Hut vestigt zich langs N70 in Winkeldorp Beveren

   De bekende keten Pizza Hut heeft van het college een vergunning gekregen om een nieuwe vestiging te openen langs de Oude Zandstraat (N70) in Winkeldorp Beveren. Het gaat om het voormalige pand van de kledingzaak Pjure.

   Bekijk
Leden Privacy Beleid