Winkeldorp in de krant

  • - HLN, 06 mei 2019

   Weergoden spelen foodtruckfestival parten maar zon zorgt alsnog voor geslaagde afsluiter.

   Het foodtruckfestival Chefs on Wheels had het voorbije weekend te kampen met het slechte weer maar zondag zorgde een zonnige middag toch nog voor een geslaagde afsluiter.

   Bekijk
  • - HLN, 30 april 2019

   Grote Markt wordt drie dagen lang één groot openluchtrestaurant in Winkeldorp Beveren

   Het rondreizende foodtruckfestival Chefs on Wheels strijkt van vrijdag 3 mei tot en met zondag 5 mei neer in Beveren. De Grote Markt wordt 3 dagen omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes, wereldse gerechten en aangepaste animatie. Op zondag kunnen de liefhebbers van VW Kevers, Porsches en andere oldtimers er ook terecht voor een oldtimertreffen.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 27 april 2019

   Foodtruckers ontmoeten oldtimers in Winkeldorp Beveren

   De Grote Markt van Winkeldorp Beveren wordt van 3 tot en met 5 mei omgetoverd tot een foodtruckfestival.

   Bekijk
  • - HLN, 21 april 2019

   Stoffencircus trekt opnieuw heel wat bezoekers

   De tweede editie van het Stoffencircus heeft heel wat bezoekers naar de Beverse Grote Markt gelokt. Mede dankzij het mooie weer waren er zo’n tweeduizendtal bezoekers. Stoffencircus blikt dan ook tevreden terug.

   Bekijk
  • - HLN, 21 april 2019

   Knuffelen met boerderijdieren in winkeldorp

   In de winkelwandelstraat Warande Shopping stond het voorbije weekend een heuse boerderij opgesteld met tientallen dieren. Terwijl ouders gingen shoppen konden de allerkleinsten knuffelen met een pony, geiten, schapen, kippen, enz.

   Bekijk
  • - HLN, 17 april 2019

   Stoffencircus strijkt opnieuw neer op Grote Markt in Winkeldorp Beveren

   Na het succes van de eerste editie zal zaterdag 20 april het Stoffencircus opnieuw zijn tenten opslaan op de Grote Markt in Beveren. Voor de kleinsten is er een kinderpaasboerderij in de Warande.

   Bekijk
  • - HLN, 19 april 2019

   Daar is ‘Win je Winkel’ weer: jaar lang gratis pand om leegstand te bestrijden

   Er komt een derde editie van de wedstrijd ‘Win je winkel’. Ondanks het debacle van vorig jaar, toen de winnaars op de valreep afhaakten, blijven de organiserende partners in het concept geloven. “Een jaar lang geen huur moeten betalen voor een winkel is het ideale zetje dat sommige starters nodig hebben”, vindt Steven Tindemans, voorzitter van Unizo Beveren.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 19 april 2019

   Derde keer goeie keer voor "Win je Winkel"

   Voor het derde jaar op rij wordt de wedstrijd "Win je Winkel" georganiseerd.

   Bekijk
  • - HLN, 16 april 2019

   Levensloop in Winkeldorp Beveren mikt voor jubileumeditie op 9120 deelnemers, weet jij waarom?

   Levensloop Beveren, de marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker, is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Voor dit jubileum heeft de organisatie een grote uitdaging vooropgesteld: naar analogie met de postcode van Beveren wil men namelijk 9120 deelnemers op de been brengen.

   Bekijk
  • - HLN, 05 april 2019

   Europese marktkramers brengen vakantiegevoel naar Beveren

   Fiesta Europa, het gekende bonte gezelschap van rondtrekkende internationale marktkramers, heeft opnieuw zijn tenten opgeslagen op de Grote Markt van Beveren. Zo’n 30-tal standhouders uit alle hoeken van Europa zal er nog tot zondag de specialiteiten van hun land of regio aan de man brengen.

   Bekijk
  • - HLN, 01 april 2019

   Nieuwe voorzitter handelaarsvereniging wil meer beleving in winkelcentrum: “We moeten zo het verschil maken met e-commerce en retailgiganten”

   Bert De Hertogh (49) heeft de fakkel overgenomen als voorzitter van Winkeldorp Beveren. Het winkelcentrum heeft het niet makkelijk om zich vandaag de dag staande te houden in de strijd om de consument. De handelaarsvereniging wil daarom op korte termijn een nieuw actieplan uitwerken. “Rode draad daarin is ‘beleving’. Daarin kunnen we het verschil maken met e-commerce en retailgiganten als Anwerpen en Sint-Niklaas.”

   Bekijk
  • - HLN, 27 maart 2019

   Zomerbar ‘Thirsty Toucan’ wordt maatje groter

   Na een succesvolle eerste editie vorige zomer komt er dit jaar een vervolg op de zomerbar ‘Thirsty Toucan’ op het kasteeldomein Cortewalle in Beveren. “De ingrediënten blijven hetzelfde maar we zullen wel een extra bar laten aanrukken en ook het aantal zitplaatsen verdubbelen”, kondigt zaakvoerder Tim Van der Valk aan.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 22 maart 2019

   Koop een sporteendje en steun de atleten van de Special Olympics

   Van 29 mei t.e.m. 01 juni geven 3 400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium. De spelen vinden plaats in Beveren en Sint-Niklaas.

   Bekijk
  • - HLN, 22 maart 2019

   Vijfduizend ‘sporteendjes’ om atleten Special Olympics te steunen

   In Beveren is vrijdag de aftrap gegeven van een campagne in de aanloop naar de Special Olympics eind mei. Zo’n 3.400 atleten met een verstandelijke beperking zullen dan het beste van zichzelf geven tijdens de spelen in Beveren en Sint-Niklaas. Om hen te ondersteunen en het evenement te promoten worden ‘sporteendjes’ aan de man gebracht.

   Bekijk
  • - HLN, 14 maart 2019.

   Winkeldorp Beveren viert 40ste editie van Shopping Weekend

   Op het lenteweer is nog het even wachten, maar de handelaars van het Winkeldorp Beveren pakken dit weekend toch al uit met het Lente Shopping Weekend. Bezoekers krijgen onder meer gratis styling advies en een bon voor een slice pizza.

   Bekijk
  • - HLN, 08 maart 2019

   Winnende koppels van Valentijnswedstrijd worden in de watten gelegd

   In Hotel Beveren vond de prijsuitreiking plaats van de voorbije Valentijnsactie van Winkeldorp Beveren. Naar jaarlijkse gewoonte konden de klanten in de deelnemende winkels een formulier invullen en kans maken op verschillende mooie prijzen.

   Bekijk
  • - HLN, 10 februari 2019

   Pizza Hut vestigt zich langs N70 in Winkeldorp Beveren

   De bekende keten Pizza Hut heeft van het college een vergunning gekregen om een nieuwe vestiging te openen langs de Oude Zandstraat (N70) in Winkeldorp Beveren. Het gaat om het voormalige pand van de kledingzaak Pjure.

   Bekijk
  • - HLN, 04 februari 2019

   Vrijwilligers ijspiste en straattheaterfestival Winkeldorp Beveren in de bloemetjes

   Het gemeentebestuur heeft de meer dan dertig vrijwilligers van de Beverse ijspiste en het Internationaal Straattheaterfestival in Winkeldorp Beveren in de bloemetjes gezet.

   Bekijk
  • - HLN, 28 januari 2019.

   Winkeldorp Beveren verdeelt 20.800 euro aan prijzengeld

   De handelaars van Winkeldorp Beveren hebben de laureaten gehuldigd van de voorbije eindejaarsactie. In totaal werd er voor 20.800 euro aan prijzengeld verdeeld.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 28 januari 2019

   Eindejaarsactie Winkeldorp Beveren afgerond

   De eindejaarsactie is afgerond in Winkeldorp Beveren. De gerechtsdeurwaarder heeft dit jaar 320 winnaars getrokken en deze winnaars werden allen persoonlijk uitgenodigd op een receptie in de voormalige garage Houttequiet.

   Bekijk
  • - HLN, 07 januari 2019

   Inwoners klinken in gezelschap van ijskoningin

   Op de Beverse Grote Markt in het Winkeldorp werden zondagavond naar jaarlijkse traditie nieuwjaarswensen uitgewisseld. De gemeente trakteerde hierbij inwoners op een hapje en een drankje. Dit keer werd alles geanimeerd met een vleugje straattheater.

   Bekijk
  • - HLN, 07 januari 2019

   Ijspiste klokt af op 18.753 bezoekers

   De ijspiste op de Beverse Grote Markt in het Winkeldorp heeft zondagavond na drie weken de deuren gesloten. Er werd afgeklokt op 18.753 bezoekers. “Dat zijn er een duizendtal meer dan vorig jaar toen we 17.712 bezoekers telden”, zegt coördinator Erik Apers.

   Bekijk
  • - HLN, 04 januari 2019

   Gemeente trakteert inwoners op nieuwjaarsdrink

   Op de eerste zondag van het jaar organiseert gemeente Beveren naar jaarlijkse traditie de nieuwjaarsdrink voor de bevolking in het Winkeldorp, dit jaar op zondag 6 januari van 16 tot 18 uur.

   Bekijk
  • - HLN, 28 december 2018

   Anouk (8) is 275.000ste schaatser van ijspiste !

   Anouk Van Overmeiren (8) uit Kieldrecht die vandaag voor de eerste keer deze kerstvakantie naar de ijspiste in Winkeldorp Beveren afzakte, is in de bloemetjes gezet. Ze is de 275.000ste schaatser sinds de start 17 jaar geleden. “Ik was al een keer met school komen schaatsen dit jaar en wou deze vakantie nog eens terugkomen”, vertelt ze. Terwijl mama het gladde ijs inruilde voor de warme chalet Den Uitschuiver, kon Anouk alvast haar nieuw paar schaatsen eens uitproberen

   Bekijk
  • - HLN, 20 december 2018

   Overdekte kerstmarkt krijgt ook buitengedeelte

   Op het marktplein van Beveren is er vanaf vrijdag voor de tweede maal een overdekte kerstmarkt. Nieuw dit jaar is dat er ook een sfeervol buitengedeelte is voor de ingang van de tent. Organisator Impress Event belooft ook heel wat animatie.

   Bekijk
  • - Het Nieuwsblad, 13 december 2018

   Vanaf volgende week kan er opnieuw geschaatst worden op de Grote Markt in Winkeldorp Beveren

   De grootste ijspiste van het Waasland is vanaf zaterdag open. Naast de grote piste wordt er opnieuw in een kinderpiste voorzien. De gemeente verwacht meer dan 16.000 bezoekers.

   Bekijk
  • - HLN, 12 december 2018

   Leerlingen KA pimpen leegstaande winkel in Winkeldorp Beveren

   De leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer-Etaleren van het KA Beveren hebben een leegstaand pand op de hoek van de Vrasenestraat en Donkvijverstraat gepimpt. “De vraag kwam van de centrummanager van Winkeldorp Beveren”, zegt leerkracht Katrien De Munck.

   Bekijk
  • - HLN, 13 december 2018

   Drie weken schaatspret onder de kerktoren: “Eindejaarscadeau aan onze inwoners”

   Grote Markt wordt opnieuw omgetoverd tot feeëriek winterdorp ! Van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari wordt de Grote Markt in Beveren opnieuw omgetoverd tot een feeëriek winterdorp, met de ijspiste als centrale ontmoetingsplaats. Ook dit jaar houdt het gemeentebestuur de toegangsprijs bewust laag: “We beschouwen de ijspiste een beetje als een eindejaarscadeau voor onze inwoners”, zeg schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen.

   Bekijk
  • - De Zondag, 2 december 2018

   Val in de prijzen tijdens grootse eindejaarsactie Winkeldorp Beveren

   Shoppen en geld verdienen? Het kan weer vanaf dit weekend in het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen. De handelaars van Beveren Centrum slaan weer de handen in elkaar voor hun spectaculaire eindejaarsactie.

   Bekijk
  • - HLN, 30 november 2018

   Sint ontvangt kinderen in eigen ‘huis’ in Warande

   Op zaterdag 1 december ontvangt Warande hoog bezoek want de Sint komt langs. Om 13 uur komt Sinterklaas aan in Beveren aan het gemeentehuis en daarna trekt hij samen met de pieten door de straten naar het Sinterklaashuis (in het pand tussen Proximus en Veritas) waar hij rond 14 uur zal aankomen

   Bekijk
Leden Privacy Beleid