Blogster Susan Bezemer kwam naar Winter Village !

Winkeldorp Beveren Winter Village

Een paar maanden geleden ontving ik één van de leukste mailtjes die ik tot nu toe in mijn blog carrière heb gehad. Ik werd uitgenodigd om in december twee dagen naar Winkeldorp Beveren te komen. Dit is het grootste winkeldorp van Vlaanderen. In december is hier ook de Winter Village te vinden en speciaal hiervoor mocht ik langs komen.

Samen met mijn zus vertrok ik op 23 december richting België. Eenmaal daar aangekomen werden wij om 12 uur verwacht in het Grand Cafe Jules Verne. Hier zou een lunch voor ons klaar staan. Wij hadden geen idee wat we konden verwachten, maar waren echt ontzettend verrast. Ik loop met jullie de gerechten door!

Allereerst een voorgerecht: een schaaltje carpaccio en een broccolisoepje. Super lekker! Dit beloofde al veel goeds..

Als tweede volgde een tartaar van Simmentaler rund, een salade van tomaat en en gepocheerd hoeve-ei. Lekkerr!

Hierna volgde een heerlijk verfrissertje: champagne met een beetje ijs erin. Een verrassende combinatie, die ons echt heel goed beviel.

En het hoofdgerecht! De porties waren zeker niet mis, wat ik altijd wel fijn vind in een restaurant. Je kunt wel begrijpen dat wij na dit gerecht goed vol zaten ;). Het hoofdgerecht bestond uit everzwijnfilet met gebakken witloof, een sausje van boschampignons en gegratineerde aardappel. De aardappeltjes staan niet op de foto, maar ze waren huisgemaakt en echt heel erg lekker.

Natuurlijk is er altijd nog plaats voor een dessert, dit was creme brulée met pistache ijs. Heerlijk!

 

Nadat we onze buikjes flink rond hebben gegeten was het tijd om een rondje te gaan lopen door het dorp. Hier vind je bekende winkels, zoals Hema, Ici Paris, Kruidvat en H&M, maar er zijn ook wat onbekendere winkeltjes te vinden. Altijd leuk om zo nieuwe winkels te ontdekken! Heel groot is het niet, maar de benodigde winkels om te shoppen zijn er. Voor een dorp is het zeker niet verkeerd!

Nadat we de reguliere winkels bekeken hadden gingen we op weg naar de Winter Village, waar wij al gauw de schaatsen aantrokken. Mijn zus en ik hebben hier een tijd geschaatst! Omdat het ondertussen ook langzaam donker werd, zag het er erg gezellig uit.

Hierna vertrokken wij richting onze kamer voor de nacht, in het van der Valk Hotel Beveren. Dit ligt dichtbij het dorp en is makkelijk te vinden. In het hotel zat een sushi restaurant en die konden we natuurlijk niet overslaan. Ook hadden we toch weer een beetje trek gekregen na het fanatieke schaatsen. Heerlijke, verse sushi en ook zeker niet duur voor een niet ”all you can eat” restaurant. Het restaurant heet OZZO Sushi en Lounge en is zeker een aanrader!

En toen was het tijd om te relaxen op onze prachtige kamer. Het was een ontzettende leuke dag in Beveren en ik heb samen met mijn zus genoten. Het eten bij Grand Cafe Jules Verne was voortreffelijk en verder hebben wij met plezier een rondje gelopen door het dorp. Nog een groot voordeel vonden wij dat je erg dicht bij Antwerpen in de buurt zit. Zo kun je makkelijk twee bezoekjes met elkaar combineren, want vanuit Beveren ben je zo in Antwerpen. Scheelt weer in de parkeerkosten! Ook het Van der Valk Hotel Beveren raad ik zeker aan. Mooie, schone kamers én een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Susan Bezemer

Auteur:
Susan Bezemer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid