“Ik vind in het Winkeldorp echt alles wat ik wil”

i.s.m. Kapsel: Hairmasters+, Oude Zandstraat 72
Make up: Sublim, Warande
Kleding: JBC, Warande

De 39-jarige Ilse Verdonck prijkt op de affiche voor de Tropische Braderie. Ilse is dagelijks in het Winkeldorp te vinden. Ze woont dan ook op de ideale locatie: een loft in de Vrasenestraat. Voor haar was het de eerste keer dat ze modellenwerk deed.

“Toen ik bij Optiek Onghena even moest wachten, bladerde ik in het ‘Beveren Magazine’. Mijn oog viel op een oproep om model te staan en ik was meteen geïnteresseerd”, vertelt Ilse. “Ik stuurde een mailtje en vrij snel kreeg ik een positief antwoord. De make-up voor de fotoshoot werd verzorgd door Sublim in de Warande. Het was een beetje anders dan ik gewoon ben, dus het was wel vreemd om mezelf zo te zien. Bij Hairmasters+ werd mijn kapsel gedaan. Mijn kleren komen dan weer van JBC en dat was meteen ook de locatie voor de shoot.”

De fotoshoot zelf verliep volgens Ilse zeer vlot, dankzij de goede aanwijzingen van de fotograaf. “Er zijn zeer veel foto’s genomen, we zijn toch meer dan een uur bezig geweest”, gaat ze verder. “De winkel was gewoon open, dus af en toe kreeg ik wel wat vreemde blikken van klanten. Ik was heel blij met het resultaat: het is zeer leuk om jezelf eens totaal anders te zien. Ik heb ook al laten weten dat ik in de toekomst gerust nog eens model wil staan. Het was echt een fantastische ervaring.”

Ilse is afkomstig uit Kieldrecht, maar woont sinds drie jaar in het centrum van Beveren. “Mijn man is ook afkomstig uit Kieldrecht. We hebben elkaar leren kennen in een café in Nieuw-Namen”, aldus Ilse. “Maar nu wonen we in een loft in de Vrasenestraat en we vinden de ligging geweldig. Het zal dan ook niemand verrassen dat ik dagelijks in het Winkeldorp ga shoppen. Ik kom in echt elke winkel, dus het is moeilijk om een paar favoriete zaken op te noemen. Voor kleren ga ik vaak  bij Côté Blanc, mijn dagelijkse boodschappen doe ik bij Albert Heijn of Carrefour, en ik ga graag iets drinken in Huis Piers. Het grootste voordeel is dat ik alles te voet kan doen. Enkele speciaalzaken zouden het hier nog beter kunnen maken. Zo ben ik heel fijn gebouwd en vind ik niet altijd meteen de juiste maten in de kledingwinkels. Daarnaast mag er ook nog iets bijkomen voor de jeugd. Ik heb het gevoel dat dit een beetje minder is dan vroeger.”

Op alle evenementen in het Winkeldorp is Ilse op post en ook op andere plaatsen in het centrum is ze regelmatig te vinden. “Op speciale shoppingzondagen hangt er altijd een leuke sfeer in het Winkeldorp”, aldus nog Ilse. “Je mag er dus zeker van zijn dat ik dan eens door de winkelstraten flaneer. Uiteraard zorgen we er ook voor dat we elk jaar tijdens de Beverse Feesten thuis zijn, want die wil ik voor geen geld missen. En daarnaast zijn er nog vele andere leuke momenten, zoals bijvoorbeeld voetbal op groot scherm op de Grote Markt. Geregeld ga ik ook naar matchen van Waasland-Beveren en volleybalclub Asterix Kieldrecht kijken, twee clubs die ik volop steun.”

Het is duidelijk dat Beveren een gemeente is naar het hart van Ilse en dat ze niet van plan is om hier snel te vertrekken. “We hebben onze loft gekocht met de gedachte hier oud te worden”, besluit ze. “We willen hier blijven zolang ons lichaam dat toelaat. Ik zou alleen verhuizen als ik de lotto win, en dan nog ben ik daar niet helemaal zeker van. Ik heb hier echt alles wat ik wil.”

Winkeldorp kapper Winkeldorp kapper Winkeldorp kapper  

Auteur:
Sarah De Beuckelaer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid