Een overnachting out of the blue in Winkeldorp Beveren !

Op uitnodiging van de Beverse centrummanager verhuld als prijsje bij Radio Land van Waas –nota bene de grootste vrije radio van Wase bodem- waren mijn echtgenote Marianne en ikzelf op vrijdag 20 september te gast in het Van der Valk-hotel in de Freethielgemeente.

Vrijdagmiddag werd er ingecheckt en daarna had je de vrijheid om op een plaats naar keuze een avondsnack te gebruiken. Na een verkenning van onze kamer voor één nacht kwam het zonovergoten terrasje bij Van der Valk ook even aan bod voor het “degusteren” van een plankje Leffebier. Na het versterken van de inwendige mens volgde een lange gelukzalige nacht. Het ontbijt dat ons werd voorgeschoteld op zaterdagochtend was naar goede Van der Valk-traditie erg copieus én aangepast aan ieders voorkeur. Dat wij pas om elf uur aan een eerste exploratie van de Beverse winkelstraten begonnen was ideaal om onze magen wat rust te gunnen. Het broodje met kaas in de Vrasenestraat leek karig maar was meer dan voldoende om de rest van de dag door te komen.

Om 14 uur waren wij op de Grote Markt zelf ter plekke om de officieuze opening van Shopping-saterday mee te vieren. Op een ongekende manier zweepte de dansschool van Kjell Van Hove en Noortje Peters de toeschouwers op.

Met salsa als passe-partout werd de kledij van enkele deelnemende modezaken ritmisch “gedemonstreerd” en voor het wereldkampioenpaar salsa was het uiteraard een schitterende kans om enkele van hun leerlingen voor het voetlicht te brengen.

Met opzwepende muziek en een zuiders aandoend zonnetje was iedereen in opperbeste stemming om de Warande en omliggende straten uit te kammen naar wat fraais. De bijhorende kortingsbonnen waren natuurlijk ook meegenomen.

Na de shopping tot bijna vier uur mocht ook de culturele mens even bevredigd worden. Als bij wonder was er in het Cortewallepark, kasteel Cortewalle zelf én het naburige koetshuis de tweede editie van “Kunst om te Koesteren” aan zijn topdag toe. Het werk van een pleiade van vooraanstaande Vlaamse kunstenaars kwam daar uitvoerig aan bod en werd erg gul gesavoureerd door jong en minder jong. Geen enkel probleem dus om op een zinvolle manier een tweetal uur door te brengen zodat wij rond halfzeven naar onze laatste ‘opgelegde’ halte konden passeren.

Op uitnodiging van de centrummanager konden de in totaal dertien prijswinnaars immers terecht om een heel diner te verorbenen. Opvallend overigens dat in totaal vier echtparen en voor de rest vijf vriendinnen hiervoor in aanmerking kwamen en als heterogeen gezelschap toch makkelijk met mekaar in contact kwamen.
Bij eetcafe-brasserie Jules Verne voelden wij ons als Sint-Niklazenaars op onze plek omdat er nogal wat luchtballons aan het plafond hingen. Bovendien kregen wij na een pittige wachttijd fijne gerechten voorgeschoteld gaande van een mondversnapering (!) over pittige kroketten en kalfsgebraad tot een dessertbordje van de chef. Dank alvast aan de ongetwijfeld milde schenkers en laat ons stellen dat dit een prima presentatie was van het grootste winkeldorp van Vlaanderen.

Deze tweedaagse smaakt op velerlei gebied naar meer…

Marc Naudts

Auteur:
Marc Naudts
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid