Met Belgerinkel naar de winkel 28/04 tot 09/06

Fietsen naar de winkel loont !  Beveren  organiseert eigen versie van actie ‘Met Belgerinkel naar de winkel’

Van zaterdag 28 april as. tot zaterdag 9 juni wordt weerom de actie ‘met belgerinkel naar de winkel’ georganiseerd.

Met deze actie willen we onze inwoners  aanzetten om voor korte verplaatsingen, zoals naar de buurtwinkel, de fiets te gebruiken ipv de auto. De actie was initieel een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu, maar werd in 2017 helemaal hervormd en kreeg tevens een andere naam; Zo Dichtblij.  De focus lag bij de nieuwe formule meer op duurzaamheid en minder op de relatie tussen fietsen en winkelen.  We merkten dat er nog maar weinig interesse was voor de nieuwe formule bij de handelaars in Beveren.  Daarom hebben we beslist om vanaf 2018 de actie in eigen handen te nemen.

We grijpen terug naar de originele formule, waarbij de deelnemende handelaars stempels zetten op de papieren spaarkaart, wanneer de klant met de fiets naar de winkel komt.  De volle spaarkaarten (5 stempels) kunnen gedeponeerd worden in een verzamelbox op de toonbank.  Voorlopig kan er niet online deelgenomen worden aan de actie. Uit alle spaarkaarten worden dan de winnaars van een fiets geloot. In totaal worden er 10 fietsen verloot.
De actie wordt ludiek ‘afgetrapt’ op zaterdag 21 april op de Grote Markt in Beveren.  Van 15uur tot 17uur kunnen inwoners en bezoekers er gratis hun fiets laten wassen tijdens de ‘bikewash’, kan je je fiets gratis laten voorzien van een antidiefstal-label en zal er een kleine tentoonstelling van retro-fietsen worden opgesteld.

Beveren heeft de afgelopen jaren zeer enthousiast deelgenomen aan de actie ‘met belgerinkel naar de winkel, waardoor we steeds bij de beste van de klas behoorden.  Ook dit jaar zullen weer ruim 400 handelaars deelnemen, aangevuld met de marktkramers op de markten in Beveren, Haasdonk en Melsele.

De prijsuitreiking is voorzien op de ‘autoloze’ zondag 16 september om 15uur, tevens op de Grote Markt in Beveren.

Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid