“Ik loop graag door de Beverse winkelstraten, zelfs na sluitingstijd”

i.s.m. Kapsalon Benny, Donkvijverstraat 13
Kleding: Coté Blanc, Grote Markt 25
Make up: Ici Paris XL, Warande

De make-over ter gelegenheid van het Paasevenement in het Winkeldorp viel dit keer te beurt aan Els Van Doorslaer, een 23-jarige sportievelinge uit Haasdonk. Voor haar was het de eerste keer dat ze model stond, maar zeker niet de laatste.

“Vroeger heb ik wel al wat modellenwerk gedaan, maar dat was veeleer informeel”, vertelt Els. “In het Beveren Magazine zag ik een oproep voor modellen staan, dus waagde ik mijn kans. Al snel kreeg ik een mailtje terug en werd er afgesproken voor een fotoshoot. Het begin van een spannende dag… Wat me meteen opviel, was hoe professioneel alles verliep.”

“Mijn kapsel werd verzorgd door Benny’s Kapsalon, waar ik al ‘Miss Beveren’ genoemd werd. Ici Paris XL deed de make-up, waarvan ik echt onder de indruk was. Normaal zie ik er niet zo opgemaakt uit, dus het was eerst wel vreemd om mezelf zo te zien. Ook het kiezen van de outfit ging heel vlot: bij Coté Blanc lagen al enkele suggesties klaar en die vond ik prachtig.”

De fotoshoot zelf, in de professionele fotostudio van commefort, vond Els ook een heel leuke ervaring. “De fotograaf legde goed uit wat ik moest doen en hoe ik me moest gedragen tijdens de shoot”, gaat Els verder. “Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak en alles verliep in een ontspannen sfeer. Ik mocht meteen ook enkele foto’s zien en was onder de indruk van het resultaat. In de toekomst hoop ik nog meer van deze opdrachten te doen, want het was een dag om niet snel te vergeten.”

Els werkt in Antwerpen, maar komt regelmatig in Beveren en het Winkeldorp, “Ik fiets elke dag van Haasdonk naar het station in Beveren”, legt ze uit. “Ik probeer af en toe door de Warande en het Winkeldorp te flaneren, ook al ben ik voor mijn job vaak in Antwerpen. In Beveren blijft het ten slotte wel rustiger dan in de drukke Antwerpse winkelstraten, wat ik fijner vind tijdens het shoppen. Mijn favoriete winkel is JBC, omdat die stijl van kleding perfect bij mij past. Daarnaast is het ook leuk boodschappen doen bij Albert Heijn. Omdat ik milieubewust probeer te zijn, doe ik alles met de fiets. In de Warande vind ik alles wat ik nodig heb dicht bij elkaar, dat is dus zeer handig voor mij. Een ander plekje waar ik vaak te vinden ben, is het Cultuurcafé aan Ter Vesten. Ik ben vegetariër en daar is genoeg keuze om iets lekkers te eten. Een van de dingen die ik  nog mis in Beveren is een milieuvriendelijke winkel. Als die er zou komen, ben ik hier nog meer te vinden.”

Ook ’s avonds nog, na sluitingstijd, loopt Els soms – letterlijk – door de Beverse Winkelstraten. “Ik ben aangesloten bij de atletiekclub en drie keer per week lopen we rond in Beveren”, aldus Els. “Af en toe lopen we ook door het Winkeldorp, wat wel leuk is om te doen. Ook veel van de evenementen waar ik naartoe ga in Beveren staan in het teken van lopen. Op de Beverse Feesten doe ik altijd mee aan de vijf mijl. Het Straattheaterfestival vind ik een heuse topper. Daarnaast doe ik ook elk jaar mee met de Levensloop, een fantastisch evenement waarbij ik enorm veel respect heb voor de vrijwilligers. Beveren is dus echt een gemeente waar ik graag vertoef. Als ik later alleen ga wonen, zou het dus wel kunnen dat ik van Haasdonk meer richting centrum verhuis.”
  

Auteur:
Sarah De Beuckelaer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid