“De ligging van Beveren is ideaal en, zoals ik al liet verstaan, valt hier altijd wel iets te beleven!”

i.s.m.
Kleding: Twist & Mix, Warande
Make up: Ici Paris XL, Warande
Foto Reportage : Ici Paris XL – Twist & Mix – Grand Café Jules Verne – Chou Fleur
Fotograaf : Gert Cools

“De ligging van Winkeldorp Beveren is ideaal en, zoals ik al liet verstaan, valt hier altijd wel iets te beleven!”

De Beverse Saartje Segers (19) siert de cover van dit lentemagazine. Ook al was het voor haar de eerste keer dat ze meedeed aan een professionele fotoshoot, ze had meteen de smaak te pakken.

“Ik heb nog niet zo heel veel ervaring als model”, begint Saartje. “Al heb ik voor het eindwerk van een kennis wel al eens deelgenomen aan een fotoshoot. Ik wist meteen dat ik het opnieuw wilde doen. Tijdens het afgelopen Herfst Shopping Weekend liep ik trouwens mee in de modeshow in de Beverse winkelstraten. Toen ik daarna de kans zag om mee te doen aan deze shoot, heb ik geen moment getwijfeld. Want ik heb zeker nog zin in meer.”

Haar outfit voor de fotoshoot mocht Saartje zelf uitkiezen bij Twist&Mix. De make-up werd verzorgd door Ici Paris XL. “Leuk dat die ook zo veel aandacht kreeg. Ze zijn toch een uurtje met me bezig geweest”, gaat Saartje verder. “Vooral mijn wenkbrauwen vond ik heel geslaagd. De shoot zelf verliep supervlot, maar door de regenachtige weersomstandigheden moesten we enkele binnenlocaties opzoeken. Eerst fungeerde Grand Café Jules Verne als decor, daarna vatten we post tussen de suikerbonen en geboortekaartjes in de nieuwe zaak Chou-Fleur. De fotograaf gaf me enkele handige tips en de foto’s waren vrij snel ingeblikt. Ik heb het resultaat al even mogen bekijken: supertof! Ik heb er echt van genoten en hoop dat ik in de toekomst nog fotoshoots kan doen.”

Saartje woont in het centrum van Beveren, dus is het geen verrassing dat ze bijna dagelijks in het Winkeldorp te vinden is. “Mijn mama woont letterlijk om de hoek, dus veel van mijn inkopen doe ik hier”, vertelt ze. “Ik kom echt in veel verschillende winkels, van Kruidvat tot H&M. Van mij mogen er nog wat boetieks specifiek voor jongeren bijkomen, die mis ik hier nog wel. Toch ken ik geen leukere plek om te shoppen. Er hangt hier een heel aparte sfeer die je in de drukke steden niet hebt. Daarnaast vinden er vaak unieke evenementen én zondagsopeningen plaats in het Winkeldorp en dan ga ik steevast ook een kijkje nemen.”

Natuurlijk komt Saartje ook op veel plekjes buiten het Winkeldorp. Het vaakst kun je haar in manege De Winning vinden. “Toen ik zes was,  ben ik begonnen met paardrijden, en dat is nu nog steeds mijn passie”, aldus Saartje. “Ondertussen heb ik zelf twee paarden en die vragen veel van mijn tijd. Elke dag ben ik er wel mee bezig, maar ik zou hen niet kunnen missen. Daarnaast ga ik ook wel eens iets drinken bij Plato of in Café De Mart: daar is het altijd gezellig.”

Ook de vele evenementen in Beveren vindt Saartje een grote troef voor de gemeente. “De Beverse Feesten blijven voor mij het leukste evenement van het jaar”, zegt ze. “Ik ga er elke dag naartoe en je ziet dat echt iedereen van de gemeente dan buiten komt. Ook in de winter is het centrum van Beveren heel gezellig. Je hebt er bijvoorbeeld de schaatsbaan en de chalet, daar kijk ik steeds naar uit. En ook op andere evementen, zoals het foodtruckfestival of een braderie, kun je me zeker tegen het lijf lopen. Het is natuurlijk een voordeel dat ik in het centrum woon: alles is altijd vlak bij de deur.”

Ondanks haar jonge leeftijd is Saartje nu al zeker dat ze later ook in Beveren zal blijven wonen. “Ik ben hier opgegroeid en zie mezelf hier niet weggaan”, beweert ze stellig. “Ik ben hier ook altijd naar school geweest, dus ik ken Beveren op mijn duimpje. Het is hier niet te druk zoals in vele grote steden en een klein dorpje vind ik dan weer net iets te saai. De ligging van Beveren is ook ideaal en, zoals ik al liet verstaan, valt hier altijd wel iets te beleven!”

Auteur:
Sarah De Beuckelaer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid