“Leven in Beveren is luxe”

i.s.m. Kleding:  Ma Copine,Vrasenestraat 48
Kapsalon :  Isabel, Yzerhand 61
Make-up : Sublim, Warande

De Beverse Els Vergauwen stond model voor de eindejaarsactie in het Winkeldorp. Voor haar was het de allereerste keer dat ze meedeed aan een fotoshoot, wat gepaard ging met heel wat nieuwsgierigheid en een gezonde dosis spanning.

“Ik hoorde dat er nog modellen gezocht werden voor een fotoshoot en wou wel eens weten hoe dat in zijn werk ging”, vertelt Els. “Ik had nog nooit eerder aan een fotoshoot deelgenomen, dus waagde ik mijn kans. Ik kreeg al snel een bericht dat ik uitgekozen was, maar toen kwamen er toch wel wat zenuwen. De fotoshoot zelf verliep gelukkig heel vlot. Een paar dagen op voorhand mocht ik bij Ma Copine om een leuke eindejaarsoutfit gaan. Mijn kapsel werd verzorgd door Kapsalon Isabel en de feestmaquillage komt van bij Sublim. Tijdens de shoot voelde ik me echt op mijn gemak. De fotografen wisten goed waar ze mee bezig waren en ik mocht ook zelf ideetjes aanbrengen. We hebben een paar leuke poses uitgeprobeerd met een cadeautje en een glas cava en uiteindelijk ben ik heel tevreden over het eindresultaat.”

Els zal zelf ook al haar eindejaarscadeautjes in het Winkeldorp kopen, want grote winkelcentra zijn niet aan haar besteed. “Ik doe bijna al mijn aankopen in Beveren, want je vindt hier werkelijk alles”, zegt Els. “Zowel grote ketens als kleinere boetieks. Mijn kleren koop ik bijvoorbeeld graag bij Annick Goedhuys en de Albert Heijn is perfect voor mijn wekelijkse boodschappen. Om een hapje te eten of iets te drinken, ben je in Beveren ook aan het juiste adres. Onlangs ben ik voor de eerste keer bij Sushi Beveren geweest en dat vind ik een echte aanrader. In Jules Verne ben ik ook regelmatig te vinden, net als in een van de vele andere horecazaken.”

Op vlak van evenementen moet Beveren volgens Els niet onderdoen voor grote steden. “De Beverse Feesten zijn natuurlijk het grootste evenement van het jaar, maar eigenlijk is er bijna altijd wel iets te doen”, legt ze uit. “Ik ben altijd blij als de ijspiste en de bijbehorende chalet opengaan, want dat vind ik echt het leukste wat hier te doen valt. Ook op de vele winkelzondagen loop ik in het centrum rond, want je komt altijd wel iemand tegen die je kent. Op die speciale winkeldagen valt er ook altijd van alles te doen en te beleven, wat het shoppen nog leuker maakt.”

Op de vraag of er voor haar nog iets ontbreekt in Beveren, kan Els voorlopig geen antwoord geven. “Ik weet echt niet wat het hier nog beter kan maken”, zegt ze. “Alles is hier gewoon aanwezig. Er zijn genoeg sportmogelijkheden en het tropische zwembad vind ik echt super. Ik vind ook dat er voldoende werkgelegenheid in de gemeente is, want zelf werken we eveneens lekker dicht bij huis. Ook op vlak van scholen mogen we niet klagen. Mijn zoon moet geen bus nemen of ver fietsen om naar de middelbare school te gaan, want er is hier keuze genoeg. Dat is een grote luxe, die je in veel andere gemeenten niet hebt. Vroeger woonde ik in Melsele, maar ik heb mijn man leren kennen in het Beverse uitgaansleven. Toen was er nog een karaokebar, waar we veel naartoe gingen. Ook in Togenblik en in Tipiek gingen we vaak uit, maar nu laten we dat over aan de jongere generatie. Ik woon ondertussen al vele jaren in Beveren en zou hier niet meer weg willen!”

Auteur:
Koen De Wanckel
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid