“Leuk dat het steeds mensen uit de regio zijn die worden gevraagd als covermodel!”

i.s.m.
Kleding: Ma Copine, Vrasenestraat 48
Make up: Ici Paris XL, Warande
Fotorgraaf : Ward Vleminckx

Inge De Maeyer, geboren en getogen in Beveren, haalde deze keer de voorpagina van het Beveren Magazine. Het was voor haar de allereerste keer dat ze deelnam aan een fotoshoot.

“Een tijdje geleden las ik dat er modellen werden gezocht voor een fotoshoot en ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen”, vertelt Inge. “Zo schoolde ik me enkele jaren geleden om van verkoopster in een slagerij tot animatrice in een woon-zorgcentrum. Toen ik me kandidaat stelde als covermodel, kreeg ik snel te horen dat ik kon meedoen aan een fotoshoot. Maar het was wachten op een goed moment. Bij de vorige edities van het Beveren Magazine kwam het niet altijd goed uit, maar nu ben ik dolblij dat heb kunnen poseren.”

Bij een fotoshoot hoort natuurlijk een trendy outfit en die mocht Inge uitkiezen bij Ma Copine. “De mensen in de winkel hebben me enorm geholpen met het selecteren van de juiste kleren”, gaat Inge verder. “Er werden ook foto’s genomen in de winkel zelf. Gelukkig kreeg ik vooraf voldoende tips over hoe ik me moest gedragen. Dat hielp. Daarna trokken we naar Ici Paris XL in de Warande voor make-up. Ook dat was een heel leuke ervaring. Het is altijd fijn om eens professioneel en mooi te worden opgemaakt.”
De uiteindelijke fotoshoot gebeurde op de Grote Markt, waar tegelijkertijd de Tropische Braderie plaatsvond. “Uiteraard had ik heel wat bekijks van de bezoekers van de braderie, maar dat vond ik niet zo erg”, lacht Inge. “Het moesten spontane foto’s zijn, dus we probeerden genoeg dingen uit die voor een leuk resultaat konden zorgen. Ik heb zelfs een beetje gedanst terwijl er beelden werden genomen. De fotograaf liet me meteen enkele foto’s zien en ik kan alleen maar zeggen dat ik nog steeds zeer enthousiast ben over het resultaat. Het is fantastisch om mezelf zo te zien. Ik hoop dat ik in de toekomst nog eens aan zo’n fotoshoot kan deelnemen. Wat ik ook leuk vind, is dat er steeds mensen uit de regio worden gevraagd als model. Dat creëert volgens mij nog een extra meerwaarde voor het Beveren Magazine!”

Inge woont al haar hele leven in Beveren, dus is het niet verwonderlijk dat ze vaak door het Winkeldorp flaneert. “Ik kom zeker wekelijks in het centrum shoppen”, aldus Inge. “Ik vind hier alles wat ik wil, vooral op het vlak van kledingwinkels: Esprit, JBC, H&M, … Eigenlijk te veel om op te noemen, want ik kom overal wel eens. Daarnaast heb ik door deze fotoshoot Ma Copine leren kennen. Hier passeer ik nu ook regelmatig als ik nieuwe kleren zoek. Ik moet zeggen dat ik geen behoefte meer heb om naar een grootstad te gaan winkelen. Toch denk ik dat er nog enkele zaken kunnen worden toegevoegd aan het Beverse aanbod. Zo is er bijvoorbeeld niet enorm veel keuze voor mensen met grote maten. Nog een winkel voor dat publiek zou een leuke extra zijn.

Inge komt ook op veel plaatsen buiten het Winkeldorp. Het liefst kiest ze dan voor een rustige plek. “Op het terras van Ter Vesten zit ik heel graag”, zegt ze. “Het is er lekker gezellig. Als ik een andere gemoedelijke taverne spot waar het niet te druk is, zal ik die zeker ook wel eens uitproberen.” Naast de rust houdt Inge ook van wat leven in de brouwerij tijdens de vele evenementen die in Beveren plaatsvinden. “De Beverse Feesten kunnen we uiteraard niet zonder een bezoekje laten voorbijgaan”, knipoogt ze. “Een andere favoriet is de nieuwjaarsreceptie. Dan spreken we altijd af met een heleboel mensen. Een tof initiatief van de gemeente om alle inwoners aan het begin van het jaar te trakteren.”
Beveren is echt een gemeente naar het hart van Inge en ze denkt er dan ook niet aan om te verhuizen. “Aan bijna elke straat zijn voor mij ook herinneringen verbonden. Zo mis ik soms de buurtwinkeltjes van vroeger wel, waar ik als kind werd naartoe gestuurd. Mijn mooiste herinnering is natuurlijk de ontmoeting met mijn man. Ik werkte toen op leercontract in kapsalon Benny, samen met een ander meisje. Zij vertelde me dat haar broer niemand had om mee te nemen naar het bal van de baseballclub en vroeg me of ik geen interesse had. Wel, van het een kwam het ander, en ondertussen zijn we al 26 jaar getrouwd! Ik denk er dus niet aan om hier weg te gaan. Winkeldorp Beveren heeft een veel te grote plaats in mijn hart ingenomen!”

Auteur:
Sarah De Beuckelaer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid