Jony leeft en beleeft in het hart van het Winkeldorp

i.s.m. Kleding : Esprit Warande
Kapsalon : De Woonkamer Warande

De eindejaarsactie 2018 krijgt met de 24-jarige Jony Maes opnieuw een op en top Bevers gezicht. Jony is immers geboren en getogen in Beveren. Het was de allereerste keer dat hij model stond voor een fotoshoot.

“Een tijdje geleden las ik in Beveren Magazine dat er nog modellen gezocht werden voor een fotoshoot en dat wilde ik zeker eens uitproberen”, vertelt Jony. “Ik stuurde een mailtje en kreeg vrij snel een antwoord dat ik geselecteerd was. Spannend, want met uitzondering van mijn communiefoto’s had ik nog geen ervaring met voor de lens te staan.”

Das knopen

Bij een fotoshoot horen natuurlijk ook trendy kleren en daarvoor kon Jony terecht bij Esprit. Eerst mocht hij ook nog langslopen in De Woonkamer voor een nieuwe haarsnit. “Heel plezant dat mijn haar nog eens werd bijgeknipt. De Woonkamer is een ontzettend leuke zaak”, gaat Jony verder. “Nadat ik de kleren gepast had, was het tijd voor de fotoshoot. Een enorm interessante ervaring. Alles verliep heel vlot. Het enige probleempje was dat mijn das nog geknoopt moest worden. Daarvoor moesten we even een tutorial op YouTube opzoeken. Ik heb het resultaat al even mogen zien en vind het echt geweldig. Later wil ik zeker nog eens zo’n fotoshoot doen. Het is echt een superaangename ervaring.”

Jony woont al heel zijn leven in Beveren en momenteel zelfs in het midden van het Winkeldorp: de Vrasenestraat. Niet te verwonderen dus dat hij vaak in het centrum van Beveren gaat winkelen. “Ik woon boven De Plantage, waar ik regelmatig binnenstap”, aldus Jony. “Ze hebben er allerlei soorten thee en het is ook de perfecte winkel om een cadeautje te kopen. Het assortiment verandert steeds, dus altijd de moeite om er eens binnen te lopen. Ik ga uiteraard voor de meeste dingen shoppen in het Winkeldorp. Een winkel waar ik ook vaak kom, is Sportline voor sportkledij. Het enige dat ik nog een beetje mis in Beveren zijn de grote winkelketens. Er zijn er wel een paar, maar voor het gros moet je toch nog naar de grote stad. Al blijft het Winkeldorp uitzonderlijk gezellig om te winkelen. Vaak loop ik ook iemand tegen het lijf die ik ken.”

Fietsparadijs Beveren

Jony komt ook op veel plekjes buiten het Winkeldorp, vooral om eens lekker te eten en te drinken. “Bij Plato ben ik vaak te vinden om iets te drinken en bij Peacock’s ga ik regelmatig wel een hapje eten. Daarnaast is Beveren ook een leuke gemeente om te sporten. Ik fiets heel veel en hier vind je oneindig veel fietsroutes door de haven en de polders. Of het nu zomer of winter is: de uitzichten zijn altijd de moeite. Deze zomer heb ik ook de fietstocht ‘Vossen’ gedaan en daarvan was ik echt onder de indruk. Als het te slecht weer is, vind ik fitness ook leuk. Zelf ga ik bij Chris Power Gym. Daar worden zeer intensieve crossboxlessen gegeven.”

Naast eten en sporten houdt Jony ook van de vele evenementen die in Beveren plaatsvinden. “Van mijn 16 tot mijn 18 jaar werkte ik in Jeugdhuis Togenblik”, aldus Jony. “Daar heb ik heel wat mensen leren kennen, waarmee ik nu nog altijd goed bevriend ben. Er is altijd wel iets te doen in Beveren. Een persoonlijke favoriet is het Foodtruckfestival. Daarnaast blijven de Beverse Feesten een topevenement. Beveren heeft alles voor mij, ik zie mezelf hier niet snel vertrekken.”

 

Auteur:
Sarah De Beuckelaer
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid