Jaantje’s blog Beveren/Antwerpen

Jaantje’s blog

Vorig weekend mochten wij weer te gast zijn op het Herfst Shopping Weekend in Beveren. Nu hoor ik jullie denken, Beveren, waar ligt dat?? En dat is nu juist het probleem, heel veel mensen in Nederland weten niet waar Beveren ligt en weten dus ook niet hoe leuk en gezellig Beveren is en daar wil ik nu verandering in aanbrengen!!

Dat Beveren inderdaad het grootste en niet te vergeten gezelligste Winkeldorp is van heel Vlaanderen, dat heb ik vorig jaar al mogen ontdekken!

Maar ze zeggen zelf ook heel dichtbij Antwerpen te liggen, dus dat gaan we dit jaar eens uitzoeken!
Op nog geen 20 minuutjes met de auto zit je dus al in hartje Antwerpen!! Onze tip is parkeergarage Meir, want hier vlakbij zit een heerlijk zaakje met een zalig terras en nog veel lekkerdere koffie, namelijk Sebastien!!


Hier krijg je de meest lekkere koffie, ik had bijvoorbeeld koffie met appeltaart stukjes!! Echt, als je in Antwerpen bent moet je hier zeker een bezoekje brengen, je zult er geen spijt van krijgen.
Als je dan de Meir afgelopen bent, heel gezellig, live muziek en al…

Dan kom je ineens bij een overdekt winkelcenrum, de Shopping Stadsfeestzaal, alleen al om hoe mooi het van binnen is, verdient deze shopping een bezoek!! Je kijkt hier je ogen uit zo mooi!

Antwerpen is gewoon een prachtig mooie stad met mooie gebouwen en heel veel sfeer.

En dan na al het shoppen en lekker koffie drinken op een terras of een pintje natuurlijk is het tijd om naar het hotel te rijden, naar Van der Valk Hotel Beveren! Zoals gezegd nog geen twintig minuutjes rijden vanaf Antwerpen!
Het hotel is prachtig, ze hebben een zwembad en een heerlijke welness!

Kamers zijn ruim, bedden slapen heerlijk en er zijn koffie- en theefaciliteiten op de kamer, gratis Wifi en een gratis flesje water in de minibar. Nu waren wij dit weekend net 20 jaar getrouwd, dus hebben we het wel even romantisch gemaakt op de kamer natuurlijk!

Na een heerlijke nachtrust is het tijd voor het ontbijt in restaurant Nest. Nest is ingericht als een grote huiskamer, je voelt je hier meteen thuis en het ontbijt…. het ontbijt is fabuleus!! Vers geperste sinasappels, de heerlijkste broodjes, zalm, brie, diverse salades, vers fruit, eitjes die gebakken worden voor je neus, prosecco echt teveel om op te noemen.

Na het ontbijt vertrekken we richting Warande Beveren, het winkelcentrum van Beveren. Als ik jullie een tip mag geven om ergens iets te eten dan zou ik Jules Verne aanbevelen. Hieronder een aantal van onze gerechten, o.a. courgettecarpaccio, heilbotfilet en porchetta van varken, het zijn toch plaatjes om te zien en ik kan je zeggen heerlijk om op te eten!

Tijdens het Herfst Shopping Weekend is het een groot feest hier. Diverse optredens, modeshows etc.
We hebben genoten van de country line dance op de Grote Markt en dan vooral het optreden van Tin Wheel, wat een feestje!!

Live muziek op het Yzerhand door Gemeen Goed.

Natuurlijk de modeshow:

En optredens door Dansstudio Des Dance

Het is werkelijk waar altijd weer een feestje om hierbij te mogen zijn. En natuurlijk was er ook het weerzien met een oude vriend!!

Ik hoop dat jullie allemaal enthousiast geworden zijn over Beveren en zelf dit Winkeldorp eens willen beleven. Dat kan en dan zijn de volgende data aan te bevelen:
28-10 Halloweenanimatie door het hele centrum
21-10 t/m 29-10 Najaarskermis
11-11 Sint Maartengriel
25-11 Intrede Sinterklaas
16-12 t/m 7-1 IJspiste op de Grote Markt
en de zondagsopeningen op 17 en 24-12.
Heel goed te combineren met een bezoekje aan Antwerpen dus zoals wij bewezen hebben dit weekend!!
Onthou Beveren, het grootste winkeldorp van Vlaanderen op 20 minuutjes met de auto van Antwerpen, gezellig winkelcentrum en een hele gezellige en mooie Grote Markt!
Auteur:
Diana Dekker
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid