“Halloween is echt mijn ding”

i.s.m. : – Andrews

Het covermodel voor de Halloweenspecial is dit keer Joni Van Overtveldt (20), die zich op verzoek van zijn moeder kandidaat stelde. Hij twijfelde niet lang om het gezicht te worden van het Beverse Halloweenevenement.

“Ik heb al ervaring met fotoshoots en mijn moeder had in het Beveren Magazine een oproep gezien waarin een covermodel gezocht werd”, legt Joni uit. “Ik stuurde een mailtje om me kandidaat te stellen en een week later kreeg ik al reactie. Ook het thema sprak me aan: ik ga wel graag naar Halloweenfeestjes en heb er zelfs al een mee georganiseerd.”

Andrews Men’s Fashion in De Warande zorgde voor bijpassende kledij voor de fotoshoot. Op de dag zelf werd Joni eerst nog meer dan een uur door de make-up onder handen genomen om een griezelig resultaat te bekomen.

Mysterieuze blik

“Het duurde inderdaad even om de make-up aan te brengen, maar het resultaat is meer dan geslaagd. Daarna ging de shoot heel vlot, want in nog geen half uur waren de foto’s al gemaakt. Ik vond het een toffe samenwerking en ben heel tevreden over het resultaat. Ik had al enkele foto’s gezien en vond dat een ervan er echt bovenuit stak. Die foto is het uiteindelijk ook geworden en prijkt op de affiches. Op de foto is mijn blik serieus, wat alles nog wat mysterieuzer maakt.”

Ook al woont Joni in Zwijndrecht, toch zal hij zichzelf nog vaak op de posters in het centrum van Beveren tegenkomen. “Ik ben altijd in Beveren naar de middelbare school geweest en ik voetbal ook nog bij Bosdam Beveren”, aldus Joni. “Ik voel me echt thuis in deze gemeente. Als tiener ging ik vaak uit in Togenblik en daar ben ik ook nu nog af en toe te vinden. Voor de rest zit ik in een van de andere leuke cafés. Ik heb niet echt een vaste stek, want er is heel veel keuze om ergens iets te gaan drinken in Beveren. Daarnaast probeer ik ook om soms een match van Waasland-Beveren in het Freethielstadion mee te pikken.”

Rust naast N70

“Om te winkelen vind ik het hier ook ideaal. In de Warande kun je gezellig shoppen met een muziekje op de achtergrond. Het is vlak bij de drukke N70, naar toch straalt het Winkeldorp zelf een en al rust uit. Er zijn enkele winkels waar ik zeker af en toe te spotten ben: bij Sportline vind ik al wat ik nodig heb voor het voetbal en de collectie van JBC en Torfs valt vaak bij me in de smaak. Ik ken ook veel mensen uit de buurt, dus het gebeurt wel eens dat ik een kennis tegen het lijf loop als ik ga winkelen. Het is dus altijd leuk om hier te passeren.”

Toch zijn er ook nog zaken die volgens Joni een goede aanvulling zouden zijn voor het Winkeldorp. “Vroeger had je hier een Bart Smit, maar die is al een tijdje verdwenen. Een goede speelgoedwinkel die ook computergames verkoopt, zal zeker volk lokken”, zegt Joni. “Op het vlak van evenementen kunnen we hier dan weer niet klagen. Er is altijd wel iets te doen, met natuurlijk als hoogtepunt de Beverse Feesten. Dit jaar zat ik een heel weekend op Beveren Festivalt, dat elke keer opnieuw een super feestje is. Ik zie mezelf niet uit deze regio weggaan. Mijn broer is naar West-Vlaanderen verhuisd, maar dat zou ik niet kunnen. Ik ben hier geboren en ik wil hier ook blijven.”

     

Auteur:
Koen De Wanckel
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid