Het Groene Broertje blogt over Winkeldorp Beveren

Winkeldorp Beveren

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn meneer naar onze zuiderburen afgereisd voor een heerlijk weekendje in Beveren


Voor het eerst in buitenland autogereden
Ik rijd eigenlijk alleen in Nederland. Niet omdat ik niet durf maar omdat het er eigenlijk gewoon nog nooit van is gekomen. Afgelopen weekend kwam daar toch verandering in. Ik reed zomaar via de tolweg België in! Het was een hele ervaring. De wegen zijn er anders, iets minder goed onderhouden, maar ik vond het fantastisch! De regels zijn daar ook een beetje anders. Zo springen op een kruispunt meerdere stoplichten tegelijk op groen (hallo hartaanval) en moet je dus met elkaar communiceren om geen brokken te maken. Dat is gelukt hoor, maar ik schrok me hoedjes toen er meer mensen gingen rijden terwijl mijn stoplicht op groen stond. Deze eerste keer kan ik maar weer mooi opschrijven in mijn eerste keren boekje!

Het hotel
We sliepen in een heerlijk bed. Het Van der Valk hotel was een hele mooie. Er zwommen zelfs koi karpers in een prachtige vijver voor het hotel. Mijn papa had ze vroeger ook en ik weet dus dat bepaalde koi’s zich laten aaien. Zo ook in die vijver. Zo leuk! De kamer was netjes en voorzien van alles wat je nodig denkt te hebben: Twee fauteuils met een tafeltje, een lekker tweepersoonsbed, een televisie, een bureau, een kleine koelkast, een dolce gusto, een kledingkast en een kluis. Heb je nog meer nodig? Ik niet. Behalve een badkamer. Die zag er ook heerlijk uit. Ook bezit Hotel Beveren een zwembad, sauna en massagesalon. Het hele zwembad was leeg dus meneer en ik hebben lekker gezwommen in het iets te koude water. Daarnaast zijn er natuurlijk restaurants, een mooi terras en uiteraard, gratis wifi!

Winkeldorp Beveren
Het dorp dat je bijna een stad mag noemen, bezit een prachtig bruisend centrum. Veel winkels die we op Nederlandse bodem ook kunnen bezoeken zijn aanwezig (onder andere H&M, Esprit, ICI Paris XL) maar er zijn ook winkels die ik niet kende. Zo kocht ik twee hele toffe shirts van het merk Dirty Velvet van 100% biologisch katoen. Eentje in de sale (50% korting, yes!) en eentje met een kortingsbon van 10% uit een magazine (het magazine kreeg ik in het hotel). Deze shirtjes scoorde ik bij de winkel Andrew’s. Voor mannen die van nette kleren houden (en een flinke portemonnee bij zich dragen) echt een aanrader! Ik koos natuurlijk iets uit de meer casual collectie

De Lunch in de Jules Verne
Bij dit heerlijke bezoekje zat een nog lekkerdere lunch bij Jules Verne. Omdat ik 100% plantaardig eet, hadden ze voor mij een speciaal menu gemaakt. Dit bestond uit een heleboel lekkere dingen. Ik zeg eerlijk, ik ben nog nooit zo vol geweest van een lunch. Ik had als voorafje een heerlijke wortelsoep, daarna huisgemaakte hummus met volkoren brood, als scroppino kreeg ik een glaasje Cava met een bolletje sorbetijs erin. Toen ik besloot dat het een heerlijke lunch was geweest, kwam het hoofdgerecht: twee groenteburgers (volgens mij ook huisgemaakt) met onder andere asperges geserveerd met bulgur en pesto. Oh lord, dat was pas lekker! Ik zat al helemaal vol maar wilde toch alles opeten (niet gelukt). Als toetje kreeg ik krieken (een soort kersen) met mango sorbetijs. Ja, je bent in bourgondisch België of je bent het niet. Tonnetje rond liepen we door de mensenmassa naar een dansoptreden en zagen we meisjes van verschillende leeftijden keihard hun best doen. En eerlijk, ze hadden moves die ik bij lange na niet haal hoor!

Zie je hoe lekker allemaal! My lord. Je snapt dat ik echt BOM-MET-JE vol zat.

Mijn lievelingswinkel in Beveren
We hebben stiekem zaterdags het dorp al een beetje verkend zodat ik wist waar we moesten zijn en ik kwam De Plantage tegen. Wat een leuke winkel! Ik zei het al op Instagram maar ze hebben echt de leukste dingen! Geurkaarsen, thee infusers, verschillende soorten (zelf gemengde) thee, theepotten, fruitschalen, koffiebekers voor onderweg, Matcha benodigdheden (ik kocht zelf een hele matcha set en vertel je daar binnenkort meer over), hele grappige toiletborstels, theemokken en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Deze winkel heeft echt mijn hart gestolen en als ik naar België ga, stop ik zeker even in Winkeldorp Beveren om onder andere De Plantage te bezoeken!


Veganistisch eten is in Beveren best een uitdaging, maar als je ze van te voren op de hoogte stelt, willen ze een heleboel voor je doen. Sowieso vind ik mensen in België ontzettend vriendelijk en goed gekleed. Daar kunnen Hollanders nog wat van leren. Omdat ik zaterdagavond nog niet wist dat ze zoveel moeite voor me wilde doen, zijn we uitgeweken naar Antwerpen en daar aten we bij Falafel Tof. Een super klein, mega druk restaurant met lekkere falafel. Dat bracht me even terug naar Israël  België heeft mijn hart gestolen. Het is voor mij maar drie uurtjes rijden dus ik kom zeker weten nog een keer terug!

Auteur:
Sytse Monsma
Terug naar overzicht >
Leden Privacy Beleid